keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

2O12L aloitti urakan ja Diomedes tulossa ääneen.



Lontoon olympiakisojen virallinen special event asema 2O12L on tullut ääneen juhlistamaan kisoja myös bandeilla. Heidän urakka "Project ECHO" kestää 7 viikkoa ja se alkoi tänään klo 14:30 UTC.
Tavoitteena heillä on ajaa 60000 kusoa tämän eventin aikana. Asemia heillä on äänessä 3kpl HF:llä ja 2kpl VHF:llä. Myös 6m on aktivoituna.
Kaikki nämä sijaitsee Lontoossa Greenwichin partiokeskuksen alueella.

Pääsin heti mukaan tuohon alku-pile-uppiin ja workin aseman samantien lokiin. Kovasti heillä tuntui olevan potkua takana, kun tuli todella lujaa vaikkei antenni ollut kovin tarkasti edes englantiin päin. No hyvä näin..tehoja tarvitaankin, sillä kiinnostusta tuntui olevan kiitettävästi.

Myös sisar-asema 2O12W tulee ääneen piakkoin. Se sijaitsee Gardiffissa, Walesissa lähellä Millenium-stadionia, jolla kisojen ensimmäinen potkupallo-ottelu pelataan.

Tämä kokonaisuus jatkaa mukavasti jo useita Olympiakisoja jatkunutta perinnettä väsätä ääneen special event asemia kisojen ajaksi. Ja muutenkin nämä erikoiskoolit elävöittävät bandeja. Clusteriakin kun seuraa, niin mukavasti sinnekkin asemat spottaavat näitä kooleja. Meidänkin OF150M spotataan lähes samantien aina kun tulemme ääneen. Hyvä näin...erikoisasemien ansiosta on monet pileupit saatu aikaiseksi.

                                           *****************

Tämän kesän ehkä yksi kiinnostavimmista IOTA aktivoinneista on tulossa ääneen.
Nimittäin Russian Robinson Clubin jäseniä on matkalla kohti Big Diomede saarta, jota venäläiset myös Ratmanovan-saareksi kutsuu.
Diomede-saaret siis sijaitsevat keskellä Beringinsalmea Alaskan ja Venäjän Dezhnevin-niemen välissä. Saaria on kaksi ja saarten välistä siis kulkee USA:n ja Venäjän raja.
USA:n ja Venäjän välinen salmi on siis vain noin 4km leveä.

Saari on Venäjän itäisin kolkka eikä siellä ole vakituista asutusta.
Kooli tälle peditiolle on RI0K ja IOTA tunniste AS-061
Saman porukan jäseniä aktivoi samoihin aikoihin myös USA:n Diomedeä koolilla KL7RRC - IOTA: NA-150. Heidän täytyy vain käyttää eri reittiä Alaskan kautta. Saattaa nimittäin tulla sanomista jos soutaa saarelta toisella noin vain.
Ratmanov-saaren porukka aktivoi myöhemmin elokuun puolella Alyumka-saarta (IOTA AS-092) jossain siellä samoilla suunnilla.

Viimeksi Isolta Diomedeltä on oltu äänessä 21 vuotta sitten vuonna 1991, joten aika harvinaista herkkua on luvassa. Toivottavasti radiokelit suosii ja porukka pääsee saarelle.
Viimeaikoina alueella on ollut lentokielto huonon sään ja sumun vuoksi. Tosin radiokamat on jo kuulemma roudattu saarelle.
RRC porukalla on mukana kolmen K3 aseman varustus ja Acomin linukat.
Mukana matkassa on SteppIR antenneja...eli sekin puoli kunnossa.

QSL-managerointia hoitaa RI0K osalta RW3RN, ja RI0K/p UA9OBA
Reissun nettisivut:  http://ri0k.ru/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti